Tag "Твитер порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Трошоците за оружје да се претворат во хуманитарна помош

На Светскиот ден на хуманитарната помош, кој се слави на 19 август, папата Фрањо објави Твитер порака на својот профил @Pontifex во кој повика да се положи оружјето со цел

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Само љубовта ја гаси омразата

Папата Фрањо објави порака на својот Твитер профил @Pontifex за да повтори дека љубовта ја победува неправдата до крај и прави простор за другиот. Станува збор за две вредности кои

Ватикан Вести

Папата Фрањо ги довери младите во светот на свети Луиџи Гонзага

Во Твитер порака од профилот @Pontifex, Папата потсети на младиот лик од 16 век, „момче исполнето со љубов кон Бог и ближниот, покровител на католичката младина“. Историјата за момчето кое

Ватикан Вести

Помош од папата Фрањо за населението во Турција и Сирија

Папата Фрањо преку Твитер порака ги поттикна верниците да продолжат да се молат за жртвите од земјотресот и нивните семејства и конкретно да им помогнат на преживеаните од разорниот земјотрес

Ватикан Вести

Папата: Да се грижиме за болните како Добриот Самарјанин

Во Твитер пораката објавена на 11 февруари 2023 година по повод Светскиот ден на болните, папата Фрањо поттикна на внимание кон оние кои страдаат, земајќи го Добриот Самарјанин како пример.

Ватикан Вести

Папата: Воена употреба на атомската енергија е злосторство

На деветтиот Меѓународен ден за целосна елиминација на нуклеарното оружје, Папата во Твитер порака повтори дека денес повеќе од кога било, користењето на овој вид ресурси за воени цели не

Ватикан Вести

Папата: Царството Божјо се гради заедно со мигрантите

Во пораката на Твитер, папата Фрањо потсети на Светскиот ден на мигрантите, кој Црквата го слави на 25 септември. Во својата кратка порака тој повика на создавање иднина која ќе

Ватикан Вести

Папата: Чувството на домородните народи за семејство и заедница е скапоцено

Папата Фрањо испрати Твитер порака по повод Меѓународниот ден на домородните народи во светот, кој се одбележува на 9 август.

Ватикан Вести

Папата жали за трагедијата на мигрантите во Мелила и Тексас

Папата Фрањо на Твитер изрази сочувство за двете неодамнешни трагедии што ги погодија мигрантите во Мелила и САД, а упати и молитви за жртвите. Папата го повикува Господ да ни

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо на украински и руски јазик

Папата на Твитер повторно посочува извадок од енцикликата „Fratelli tutti“. Имено, на неговиот профил во сабота 26 февруари 2022 година се појавија две фотографии со распетие и зборови преведени на