Tag "Твитер порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Божјата врата секогаш е отворена

Верникот знае дека Божјата врата секогаш е отворена, дека во Него е спасението

Ватикан Вести

Недостатокот на љубов е причина за лични и социјални проблеми

Во својата порака на Твитер, Светиот Отец нѐ поттикнува да размислиме за вистинската причина за сето зло.

Ватикан Вести

Папата: Со младите луѓе можеме да го оствариме сонот за братски свет

По повод Меѓународниот ден на младите, Светиот Отец потсетува на значајниот придонес на новите генерации во грижата за другите, а посебно за оние на кои им е најпотребна.

Ватикан Вести

Преку Твитер Папата Фрањо се заблагодари за молитвите

Светиот Отец во среда 7 јули ја испрати својота прва Твитер порака од неделата, 4 јули, изразувајќи благодарност до сите добронамерни луѓе за молитвите и грижата за неговото здравје, односно

Ватикан Вести

Папата Фрањо за Денот на планетата Земја: Треба да се обнови односот на човекот со созданието

На 22 април 2021 година во целиот свет се одбележа Денот на планетата Земја на тема: „Да ја обновиме нашата Земја“. Целта кон која се стреми меѓународната заедница е повторно

Ватикан Вести

Папата: Вакцините се клучното средство во борбата против пандемијата

„Сите сме повикани да се бориме против пандемијата, а вакцините се клучното средство во таа борба,“ истакна Папата во пораката објавена на социјалната мрежа Твитер на 7 април.

Ватикан Вести

Порака на Папата на Твитер

Великиот пост е патување кое го вклучува целиот наш живот, целото наше битие. Тоа е време за преиспитување на патот по кој одиме, за пронаоѓање на оној кој нѐ води

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Мора да сториме многу повеќе за достоинството на секоја жена

По повод на Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените папата Фрањо упати Твитер порака

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо

Секој облик на фундаменталистичка нетолеранција штети на односите меѓу поединците, групите и народите. Да се обврземе да ги живееме и поучуваме за вредностите за почитување, љубов, способни да ја прифатиме

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо: Бог не нѐ избира поради нашата „верност“

Во вторник 11 август папата Фрањо од својот Твитер профил упати порака во која се вели: Бог не нѐ избира поради нашата „верност“ туку токму затоа што сме и се