Семејство

Евангелското читање на Неделата на мироносците ни дава можност да размислиме за улогата на жената во Црквата, од уредување и

Сведоштва

Во Пиетрелчина, мал италијански град на 25 Мај 1887 година е роден човекот чиј празник Црквата денес со голема радост

Духовност

„Господи, колкупати да му простам на брата ми, кога ќе згреши против мене? До седумпати ли?“ (Матеј 18, 21)

Проповеди

Размислување според Евангелието по Матеј 22,1-14, наменето за Четиринаесетата недела по Педесетница

Колумни

Повеќе

Пророштвото од Лампедуза

Пред точно девет години, на 8 јули, папата Фрањо го посети Лампедуза, остров кој ја симболизира маката на мигрантите во

Повеќе

Дали посветата на Русија и целиот свет на Безгрешното срце помогна да се стави крај на абортусот во САД

Во Божјата Промисла нема случајности, а чудата доаѓаат кога најмалку ги очекуваме. Всушност, би рекол дека чудата по дефиниција се

Повеќе

Воскликни со Тома: Господ мој и Бог мој

Црквата на Томина недела, сѐ уште сака во нас да ја задржи Воскресната радост. Евангелие не нѐ известува за празен

Повеќе