Tag "Твитер порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Твитер порака: Исус никогаш нема да нѐ остави сами

Со своите пријатели на Твитер папата Фрањо на 10 август 2017 година го сподели следното размислување:

Ватикан Вести

Папата: Дедовците и бабите се важни за општеството и верата

Колку многу се важни во семејствата дедовците и бабите за пренесување на човечкото наследство и верата,

Ватикан Вести

Понизноста и нежноста не се за слабите, туку за јаките

Во Твитер пораката која Светиот Отец ја упати на 8 јуни 2017 година порача дека понизноста и нежноста не се крепости за слабите, туку за јаките. Со тоа потсети на

Ватикан Вести

Папата: Религијата помага за подобро и помирно општество

Работиме заедно на зајакнување на братството и заедништвото: соработката помага да се изгради

Ватикан Вести

Преку Твитер Папата упати пораки за мир

Во Твитер пораката на папата Фрањо од 10 јануари 2017 година, Светиот Отец изразува надеж дека нашите

Ватикан

Преку Твитер порака Папата пак ја осуди трговијата со луѓе

Трговија со луѓе и органи, присилена работа и проституција се злодела против човештвото. На Меѓународниот ден на сеќавање на трговијата со робови

Ватикан

Парите не треба да бидат животна цел

Христијанинот го згрешил патот ако премногу е наврзан на парите – стои во Твитер пораката на Светиот Отец објавен во вторник 25 август на профилот @Pontifex.

Ватикан

Монсињоро Сорондо за „Laudato si“ и економијата

Нарекувањето на енцикликата Laudato si’ „Зелена енциклика“ не му се допаѓа на Светиот Отец, а тоа тој секогаш го истакнува кога има прилика, истакна бискупот Марсело Санчез Сорондо

Ватикан

Христијанскиот живот на брачниот пар е најдобро сведоштво

Најефикасно сведоштво за брак е примерен живот на христијански брачен пар – е пораката кој папата Фрањо на 30 јули го објави на твитер профилот @Pontifex.И во вторникот на 28

Ватикан

Молитва за прогонетите христијани во Твитер пораката на Папата

Папата Фрањо објави нова Твитер порака на својот профил @Pontifex, која гласи: „Господи, испрати го Светиот Дух врз прогонетите христијани за да им даде утеха и сила“.