Archive

Врати се на почетна
Македонија

Струмица: Парохиски Каритас – потреба и предизвик

Во склоп на парохиските активности планирани во пасторалната година во црквата „Свети Иван Крстител“ – Струмица во сабота 30 мај 2015 година богословот Спасе Спасов,

Ватикан

Дали Црквата е родена на Педесетница

Почеток, основање и мисија на Црквата

Свет

Дали го примивте Светиот Дух? (Ив 15, 26-27; 16, 12-15)

Многумина го чувствуваат во себе делувањето на Светиот Дух и во Црквата и во секојдневниот живот. Тоа не се бајки од минатото, туку нашата вера.

Ватикан

Дали ги искористуваме Божјите работи за сопствена продобивка

Вистинската вера отворена за другите и за прошката прави чуда. Бог ни помага да не паднеме во егоистична и шпекулантска религиозност

Размислување Свет

Во Божји раце – размислување за задушница

Ние луѓето на денешницата не знаеме што да направиме со смртта. Понекогаш ни се случува само да ја игнорираме или за неа да не зборуваме. Што порано да го заборавиме

Свет

АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА НИКОЛА ДОКИЌ

Драги хумани пријатели, Роден сум во 1988 година, а во 2007 година ми е дијагностицирана болеста morbus hodgkin lymphoma (рак на лимфните жлезди). Од тогаш до денес трае мојата борба со

Македонија

Бискупот Стојанов го посети младиот Никола Докиќ

Скопскиот бискуп и Апостлски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов на 28 мај 2015 година го посети семејниот дом на младиот Никола Докиќ (роден 1988 година),

Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со академикот Серафимовски

На 28 мај 2015 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов гопосети академскиот скулптор Томе Серафимовски во неговото аетлје во Скопје.

Ватикан

Каков христијанин си?

Постојат христијани кои луѓето ги одделуваат од Исус бидејќи мислат само на сопствениот однос со Бог или се световни или пак се ригористи. Од друга страна постојат вистински христијани

Ватикан

Бракот е сојуз на љубовта меѓу мажот и жената

Сојузот на љубовта помеѓу мажот и жената е брак, а тој не се склопува на брзина – истакна Светиот Отец во катехезата на Генералната аудиенција на 27 мај на плоштадот