Tag "плоштад Свети Петар"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

На плоштадот Свети Петар можност за бесплатни кардиолошки прегледи за сиромашните

Во соработка со Апостолската милостилница и римската болница „Свети Карло“ од Нанси, на 25 октомври овозможени се бесплатни кардиолошки прегледи во мобилната амбуланта на плоштадот Свети Петар. Иницијативата носи наслов

Ватикан Вести

Од недела повторно пладневна молитва со Папата на ватиканскиот плоштад

Од недела 18 април 2021 година папата Фрањо повторно ќе моли Царице небесна со поклониците на плоштадот Свети Петар во Ватикан.

Ватикан Вести

Крстен пат во Ватикан: Детски поглед на страдањата на светот

На Велики Петок, 2 април 2020 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан папата Фрањо ја предводеше побожноста Крстен Пат.

Ватикан Вести

Божиќната елка на плоштадот Свети Петар во Ватикан оваа година е подарок од Словенија

Овогодинешната божиќна елка на плоштадот Свети Петар во Ватикан, која ќе биде 28 метри ќе биде подарок од Словенија, а божиќната пештера ќе ја постави општината Кастели од италијанската покраина

Uncategorized

Божиќната пештера во Ватикан оваа година ќе биде од Босна и Херцеговина

Претседателството на Босна и Херцеговина на седницата одржана на 10 јуни 2020 година прифати да биде донатор на божиќната пештера која ќе биде поставена на плоштадот Свети Петар во Ватикан

Ватикан Вести

Папата молеше Крстен пат на плоштадот Свети Петар

Древниот обичај на побожноста Крстен пат, кој на Велики Петок традиционално се одржуваше кај познатиот римски Колосеум со присуство на голем број верници и поклоници, оваа година беше на празниот

Ватикан Вести

Веќе 50 години традиционално се благословуваат статуите на Детето Исус

Радосна атмосфера со сведоштво и молитва која секоја година ја одбележува подготовката за Божик на стотина деца, аниматори и семејства. Станува збор за традиционален настан кој на плоштадот Свети Петар

Ватикан Вести

Папата: Мачениците не се вештачки светци, туку вистински победници

За време на Генералната аудиенција папата Фрањо продолжи со серијата катехези за Делата на светите Апостоли во кои евангелистот Лука раскажува за воспоставувањето на ѓаконската служба во Црквата и го

Ватикан Вести

Витлеемската пештера на плоштадот Свети Петар ќе биде со песочни фигури

На плоштадот Свети Петар на 7 декември 2018 година ќе биде поставена божиќното дрво и Вителеемската пештера, која оваа година ќе биде направена од песок, според старата традиција

Ватикан Вести

Папата: Брзо да одговориме на Божјите изненадувања

Брзо да одговориме на Божјите изненадувања – истакна папата Фрањо на светата Литургија за Воскресението Господово, на 1 април 2018 година, која ја предводеше на плоштадот Свети Петар, во Ватикан.