Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија Проповеди

Пастирско писмо

Пастирско писмо на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов по повод инаугурацијата на новооснованата Епархија струмичко-скопска и устоличувањето на првиот епархиски епископ во Струмица на 02 декември 2018 година

Ватикан Вести

Папата: Дали живееме како христијани?

Крајот на светот и крајот на секој од нас кој еден ден ќе дојде. Тoа беше тeмата за која папата Фрањо размислуваше во проповедта на светата Литургија која ја служеше

Вести Македонија

Најава: Инаугурација на новооснованата епархија и устоличување на првиот епарх, Н.В.П. д-р Киро Стојанов

На 1 декември 2018 година во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица со почеток во 19.00 часот ќе се одржи пригодна Академија во чест на новооснованата Епархија.

Ватикан Вести

Папата: Идолопоклонството уништува

Желбите кои го уништуваат човекот и желбите кои се семето за новиот живот.

Ватикан Вести

Папата го спомна семејството Улма, убиено заради пружење помош на Евреите

Семејството Улма од Полска – родителите Јозеф и Викторија со шестте деца, а седмото во мајчината утроба, нацистите ги убиваат затоа што на Евреите им овозможиле засолниште. Папата ги спомна

Вера Семејство

Татковците се свештеници во своите семејства

Во Стариот Завет, свештениците биле оние кои принесувале жртви и кои ја предводеле молитвата. Ако го симнеме тоа на семејно ниво: мажот и таткото е оној кој треба да ја

Ватикан Вести

Папата Фрањо ја посети изложбата „Ходочастие на руската уметност“

Изложбата „Ходочастие на руската уметност – од Дионизиј до Маљевич“ е поставена во колонадата на Карло Велики на плоштадот Свети Петар, а ќе биде отворена до 16 февруари 2019 година.

Ватикан Вести

Папата: Светиот Дух нека ни дарува мудрост за да го прифатиме крајот

Како ќе изгледа нашиот крај? Какви би сакале да не најде Господ кога ќе нѐ повика. Мудро е да се размислува за крајот и тоа ќе ни помогне да продолжиме

Ватикан Вести

Папата за ТВ2000: Марија не може да биде мајка на корумприани

Молитвата за корумпираните е за да ги раздрма некој потрес за да сфатат дека светот не започнал со нив и нема да заврши со нив – рече папата Фрањо во

Ватикан Вести

Папата: Консумеризмот е болест

Великодушноста е спротивност на консумеризмот.