Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија Проповеди

Проповед на бискупот Стојанов: Мојата душа го велича Господа

По повод празникот Сите Свети и спомен на сите верни починати, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на 1 ноември 2018 година  служеше света Миса на градските гробишта во Бутел. За

Ватикан Вести

Секој живот е прекрасен Божји дар

На празникот Сите светци, „Заедницата Папа Иван XXIII“ одржа момент на молитва на гробиштата во повеќе италијански градови каде се закопани деца кои никогаш не се родени.

Вести Македонија

Петралинци: „24 часа во заедништво со Пресвета Богородица“

Под мотото „24 часа во заедништво со Пресвета Богородица“ семејствата од парохијата „Свети Кирил и Методиј“ од Петралинци, молеа света Бројаница секој ден во текот на месец октомври, предавајќи ја

Ватикан Вести

Папата: Светост или ништо! Избере го патот на блаженствата!

Госпо бара сѐ, а она што го нуди е вистински живот.

Вести Свет

Писмото на синодските оци до младите

Синодските оци на крајот од Епископската конференција упатија кратко писмо до младите. Ви го пренесуваме во целост.

Вести Македонија

Струмица: Holywin – светоста победува

На 31 октомври 2018 година во парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ се одржа молитвено бдение, насловено „Holywin – светоста победува“.

Ватикан Вести

Папата: Човечкото тело не е место за задоволство

Човечкото тело не е средство за задоволство, туку место на нашиот повик за љубов, а во вистинската љубов нема простор за похота и површност.