Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија

Македонски Каритас ја честиташе 25 годишнината на Хрватски Каритас

На 24 ноември Хрватски Каритас ја прослави 25 годишнината од своето делување. По тој повод директорот на Македонски Каритас дон Паво Шекерија упати честитка до директорот на Хрватски Каритас монс.

Ватикан Вести

Папата моли за мир во Украина

После молитвата Ангел Господов во недела 26 ноември 2018 година папата Фрањо повика за мир во Украина, каде вчера е одбележана 85. годишнината од Гладоморот.

Ватикан Вести

Папата: Царството Божјо се темели на љубовта и е вкоренето во срцата

Царствата кое се темелат на оружје и кршење на правата, порано или покасно пропаѓаат Царствата кои се темелат на моќта на оружјето и кршење на човековите права се кревки и

Вести Македонија

Мошти од света Фаустина Ковалска пристигнаа во Македонија

На 25 ноември 2018 година во Католичката црква „Свети. Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ во Охрид беа дочекани мошти од големата светица во Католичката црква света Фаустина Ковалска

Вести Македонија

Во Струмица се одржа средба за млади од епархијата

Во сабота на 24 ноември 2018 година во салата Света Мајка Тереза при парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа средба на млади од струмичко-скопската епархија.

Вести Македонија

Петралинци: Семејни – благодарствени Литургии

Во месец ноември 2018 година во парохијата Свети Кирил и Методиј се одржа моливената иницијатива ,,Семејни и благодарствени Литургии”.

Ватикан Вести

Папата: Црквата е повикана да го слуша крикот на човештвото

Примајќи ги во аудиенција семинаристите од надбискупијата Агриџенто на 24 нември 2008 година, Папата истакна неколку зборови клучни за иднината на свештеникот, и дека е важно да се отстранат сите

Ватикан Вести

Божиќното дрво пристигна на плоштадот Свети Петар

Рано наутро на 22 ноември 2018 година, божиќното дрво пристигна на плоштадот Свети Петар. Станува збор за оморика од шумите на Кансилио и донација од италијанскиот регион Фриули Венеција Џулија

Вести Свет

Проектот „Папата за Украина” собра 16 милиони евра

На иницијатива на папата Фрањо, делегација на Светиот Престол, предводена од кардинал Петер Турксон ја посети Украина, за да се согледа состојбата на низата хуманитарни проекти,