Tag "Твитер порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Воена употреба на атомската енергија е злосторство

На деветтиот Меѓународен ден за целосна елиминација на нуклеарното оружје, Папата во Твитер порака повтори дека денес повеќе од кога било, користењето на овој вид ресурси за воени цели не

Ватикан Вести

Папата: Царството Божјо се гради заедно со мигрантите

Во пораката на Твитер, папата Фрањо потсети на Светскиот ден на мигрантите, кој Црквата го слави на 25 септември. Во својата кратка порака тој повика на создавање иднина која ќе

Ватикан Вести

Папата: Чувството на домородните народи за семејство и заедница е скапоцено

Папата Фрањо испрати Твитер порака по повод Меѓународниот ден на домородните народи во светот, кој се одбележува на 9 август.

Ватикан Вести

Папата жали за трагедијата на мигрантите во Мелила и Тексас

Папата Фрањо на Твитер изрази сочувство за двете неодамнешни трагедии што ги погодија мигрантите во Мелила и САД, а упати и молитви за жртвите. Папата го повикува Господ да ни

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо на украински и руски јазик

Папата на Твитер повторно посочува извадок од енцикликата „Fratelli tutti“. Имено, на неговиот профил во сабота 26 февруари 2022 година се појавија две фотографии со распетие и зборови преведени на

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Божјата врата секогаш е отворена

Верникот знае дека Божјата врата секогаш е отворена, дека во Него е спасението

Ватикан Вести

Недостатокот на љубов е причина за лични и социјални проблеми

Во својата порака на Твитер, Светиот Отец нѐ поттикнува да размислиме за вистинската причина за сето зло.

Ватикан Вести

Папата: Со младите луѓе можеме да го оствариме сонот за братски свет

По повод Меѓународниот ден на младите, Светиот Отец потсетува на значајниот придонес на новите генерации во грижата за другите, а посебно за оние на кои им е најпотребна.

Ватикан Вести

Преку Твитер Папата Фрањо се заблагодари за молитвите

Светиот Отец во среда 7 јули ја испрати својота прва Твитер порака од неделата, 4 јули, изразувајќи благодарност до сите добронамерни луѓе за молитвите и грижата за неговото здравје, односно

Ватикан Вести

Папата Фрањо за Денот на планетата Земја: Треба да се обнови односот на човекот со созданието

На 22 април 2021 година во целиот свет се одбележа Денот на планетата Земја на тема: „Да ја обновиме нашата Земја“. Целта кон која се стреми меѓународната заедница е повторно