Tag "програма"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Програма за посетата на Папата за Светскиот ден на млади во Лисабон

Канцеларијата за печат на Светиот Престол ја објави програмата за посетата на Папата на Португалија од 2 до 6 август 2023 година за 37. Светскиот ден на млади. Во сабота,

Ватикан Вести

Објавена е програмата за Апостолското патување на Папата во ДР Конго и Јужен Судан

Канцеларијата за печат на Светиот Престол ја најави Апостолската посета на папата Фрањо на Демократска Република Конго и Јужен Судан, каде што ќе престојува од 31 јануари до 5 февруари

Ватикан Вести

Програма за Апостолското патување на папата во ДРК и Јужен Судан

Програмата на 37. Апостолско патување на папата Фрањо, што ќе се одржи на почетокот на јули годинава, ќе опфати две земји и ќе има екуменска димензија.

Ватикан Вести

Програма за Апостолското патување во Ирак

Ви го претставуваме распоредот за Апостолското патување на Светиот Отец Фрањо во Ирак од 5 до8 март 2021 година.

Ватикан Вести

Објавена е програмата за посетата на Папата на Ирак

На 8 февруари 2021 година, Канцеларијата за печат при Светиот Престол ја објави програмата за посетата на папата Фрањо на Ирак од 5 до 8 март, под мотото „Сите сме

Ватикан Вести

Програма за патувањето на папата Фрањо во Мароко

На 30 март 2019 година папата Фрањо ќе отпатува за Мароко и тоа ќе биде негово 28 апостолско патување, при што ќе го посети главниот град Рабат. Во рамки на

Ватикан Вести

Програма со богослужби на папата Фрањо за време на постот и Велигден

Во месец април папата Фрањо покрај традиционалните обреди за време на постот и Велигден, ќе замине во Аричи, недалеку од Рим, каде ќе учествува на духовните вежби за Римската курија,

Ватикан Вести

Програма на Папата за посетата на Мароко

Програмата на Папата за посетата на Мароко вклучува меѓу останатото средба со мигранти во седиштето на бискупскиот Каритас, како и со свештениците, со богосповетените лица и со Екуменскиот совет на

Ватикан Вести

Објавена програмата на Папата за патувањето во Панама

Канцеларијата за печат при Светиот Престол на 21 ноември 2018 година ја објави програмата за патувањето на папата Фрањо во Панама, каде ќе учествува на Светскиот ден на млади, кој

Ватикан Вести

Објавен распоредот за литургиските славења на Папата

Апостолско патување во Чиле и Перу од 15-22 јануари 2018 година, Миса на 2 ноември