Tag "воспитување"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Воспитувајте ги децата со слобода, не прифаќајте програми кои се во спротивност со вашите вредности

На средбата во сабота на 11 ноември со Европската асоцијација на родители (ЕПА) во Ватикан, папата Фрањо ја истакна централната улога што ја имаат родителите во образованието на своите деца,

Ватикан Вести

Порака на Папата до пијаристите

Во пораката по повод виртуелниот семинар кој овие денови го одржува Редот на сиромашните монашки клерици од Мајка Божја за црковните училишта, папата Фрањо истакна дека е голем нивниот придонес

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Воспитувањето треба да биде сила која помирува

Примајќи ја во Ватикан Конгрегацијата за католичко воспитување, папата Фрањо потсети на средбата за Глобалниот пакт за воспитување, која ќе се одржи на 14 мај, и го охрабри забрзувањето на

Вера Семејство

Дон Боско: Да ја избегнуваме лутината во воспитувањето на децата

 Благиот апел кон детето е полн со мистериозен авторитет и убедлива моќ, додека гласот на лутина го оддалечува детето од таткото и го нарушува неговиот авторитет во очите на детето

Вера Семејство

Да ги подготвиме децата за предизвиците во животот

Во време кога многу работи ни се достапни и се чувствуваме пријатно и згрижено, важно е нашите деца да ги учиме за Исус. Во спротивно, не им помагаме низ неволјите.

Вера Семејство

За оние кои сакаат да бидат храбри родители

Нема поедноставен и „вистински“ рецепт кога е во прашање воспитувањето на децата,

Вера Семејство

Практични совети – Како да бидете добар татко

Татко сте или набргу ќе станете. Сакате на своето дете да му ги пренесете католичките вредности, што понекогаш е тешко во модерниот свет. Ви донесуваме пет практични совети како во

Вера Семејство

Нешто важно за татковци

Не постои потешка, посложена, поважна и во исто време покорисна работа од родителството,

Вера Семејство

Најважни доблести за вашите деца

Ви донесуваме 5 најважни доблести на кои можете низ текот на годината да ги работите со вашето дете – ден по ден, се разбира! Доблестите бараат храброст и трпеливост. Помина

Свет

Италијанските епископи за Националниот ден на животот

„Италија продолжува да страда од проблемот на демографски пад, кој во најголем дел е предизвикан од недостатокот на вистински семејни политики“.