Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов го прими амбасадорот на Словенија

На 31 март 2017 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов го

Вера Семејство

Сатаната ќе стори сѐ само да не го прочиташ ова писмо

Сатаната го мрази бракот и семејството. Не пропуштајте во продолжение да прочитате какви сѐ мисли ни се подметнати и на какви сѐ фантазии често наседнуваме.

Ватикан Вести

Папата: Да се запрашаме дали Бог плаче заради мене

Да се чуваме од трчање за фантазии и лажни идоли, единствено Бог нѐ љуби како татко и секогаш нѐ

Ватикан Вести

Папата ги прими во аудиенција членовите на редот сомасканци

Излезете и одете кон ранетото и отфрлено човештво – ги поттикна папата Фрањо членовите на редот регуларни клерици сомасканци, кои на 30 март 2017 година ги прими во аудиенција по

Ватикан Вести

Папата упати порака до учесниците на симпозиумот во Барселона

Кардинал Пиетро Паролин, Папскиот државен секретар, во име на Светиот Отец упати

Вера Духовност

Во Великиот пост и дрвото зборува за Господ

Јас сум дрво, стебло. Нѐ има разновидни, меки, цврсти. Оние тенки стебленца, се богати со сокови,

Ватикан Вести

Христијанската надеж не се темели на човечките сигурности

Како Авраам, отворето го срцето за верата и Бог ќе го направи тоа што го ветил

Ватикан Вести

Папата прими меѓурелигиска група од Ирак

На 29 март 2017 година пред Генералната аудиенција папата Фрањо ги прими претставниците на делегацијата на Ирачкиот надзорен одбор и Папскиот совет за меѓурелигиски дијалог. „Вашата посета претставува вистинско братско

Ватикан Вести

Папата упати апел да се заштитат ирачките цивили

Богатството на ирачкиот народ во тој мозаик кој го претставува единството во различноста

Вера Духовност

Во Великиот пост и каменот зборува за Господ

Јас сум камен, цврст и постојан. Јас сум како точка на крајот од реченицата. Јас изградувам непроодни