Tag "Чанаклија"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Молитвено – пешачење за правата на децата

Во сабота на 02 jуни 2018 година, по иницијатива на децата и младите од парохијата „Свети пророк Илија„ од Радово, беше одржано пешачење до црквата „Свети великомаченик Ѓорѓи“ во Чанаклија

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Чанаклија

На 6 мај 2018 година во црквата „Свети великомаченик Георги“ во Чанаклија со света Архиерејска Литургија предводена од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов,

Вести Македонија

Благодарствена Света Литургија за завршената ловна сезона

На 4 февруари 2018 година, во парохиската црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала, и во филијалната црква „Свети Великомаченик Георги“ во Чанаклија, се служеше благодарствена Света Литургија за

Вести Македонија

Божиќ во Нова Маала и Чанаклија

Со полноќните Свети Литургии во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала

Вести Македонија

Заврши Октомвриската побожност во Нова Маала и Чанаклија

На 31 октомври, во предвечерните часови, во парохиската црква „Успение на Пресвета Богородица“

Вести Македонија

Во Нова Маала и Чанаклија се моли за мир во Македонија

На повикот на молитва за мир во Македонија, кој го упати Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов до сите

Вести Македонија

Епископот Стојанов служеше архиерејска Литургија во Чанаклија

Филијалната црква „Свети великомаченик Георги“ – Чанаклија својот патрон празник

Вести Македонија

Велигден во Нова Маала и Чанаклија

Најголемиот христијански празник Велигден – Христовото Воскресение –

Вести Македонија

Чанаклија: Молитва за мир и благосостојба во Република Македонија

По повикот за молитва и апел за мир од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов на 25 март 2017 година

Македонија

Започна веронаучната учебна година во Нова Маала и Чанаклија

Паралелно со училишната настава во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала и филијалата „Свети Георги Победоносец“ во Чанаклија започна веронауката за деца и млади