Archive

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Отец Јосиф: Апостол меѓу македонското население

Tема на оваа статија е „Отец Јосиф: Апостол меѓу македонското население“. Многу е важно да се знае дека отец Јосиф Алоати делувал и живеел помеѓу нашите претци.

Ватикан Вести

Папата: Да дозволиме да нѐ обликува Светиот Дух

На Генералната аудиенција која се одржа на 30 мај 2018 година, Светиот Отец продолжи со серијата катехези за светата Тајна Миропомазание.

Вера Духовност

Слово за живот, мај 2018

„А плодот на Духот е: љубовта, радоста, мирот, долготрпеливоста, добротата, милосрдноста, верата, кротоста, воздржливоста.“ (Галатјаните 5,22)

Вера Сведоштва

Андреја Бочели на молитва во Фатима

Познатиот италијански оперски пејач Андреја Бочели е фотографиран во маријанското светилиште Фатима, каде неодамна настапи по повод 100 години од објавувањата на Богородица во тој португалски град.

Ватикан Вести

Папата: Да не се враќаме на шемите на светот, кои ни ја одземаат слободата

Во моментите на искушение да не се враќаме на шемите на светот кои ни ја одземаат слободата. Наместо тоа потребно е да останеме на патот кон светоста – истакна папата

Ватикан Вести

Поддршка за евангелизацијата по пат на Папските мисиски дела

Папата Фрањо упати видео-порака по повод собанието на Папските мисиски дела и притоа истакна дека таа институција е важна реалност за посланието на Црквата, но е слабо позната.

Ватикан Вести

Папата: Го читате ли Евангелието секој ден?

Во видео пораката до учесниците на 2. национална средба на млади во Аргентина, папата Фрањо ги повика младите Аргентинци да го читаат Евангелието барем две минути дневно. Освен тоа Папата

Ватикан Вести

Папата до лекарите: Човекот не е машина која треба да се поправи

„Светоста на животот и медицинската професија од Humanae Vitae до Laudato si“ е темата за 25 јубилеен конгрес на лекарите католици кој за неколку дена ќе се одржи во Загреб.