Tag "фондација"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо ќе учествува на првиот самит „Vitae“ во Ватикан

Светската фондација Vitae ги објави плановите својот прв самит да се одржи во Ватикан, а на еден дел се очекува да учествува и папата Фрањо. Средбата ќе ги собере уметниците

Ватикан Вести

Кардинал Гамбети: Се основа нова ватиканска фондација „Fratelli tutti“

„Fratelli tutti”. По овој наслов енцикликата објавена есента минатата година му го донесе сонот на Папата за братство на сите луѓе на земјата. Фондацијата која сега треба да се основа

Ватикан Вести

Светиот Отец основа фондација за здравство

На 6 октомври, папата Фрањо објави своерачен декрет со кој основа „Католичка здравствена фондација“. Целта е да им се даде економска поддршка на црковните здравствени институции, со цел да се

Ватикан Вести

Папата донира за фондацијата „Исус божествен работник“

Папата Фрањо донира милион евра за новата фондација која ќе им помага на Римјаните погодени од економската криза предизвикана од коронавирусот

Ватикан Вести

Папата ја прими претседателката на фондацијата „Имар Садр“

Во петок 15 февруари 2019 година папата Фрањо во Ватикан во приватна посета ја прими претседателката на либанската фондација „Имам Садр,“ Рабаб ал-Садр.

Ватикан Вести

Католичкото образование нека даде смисла на глобалниот свет

Фондацијата Gravissimum Educationis ја основав прифаќајки го повикот на Конгрегацијата за католичко воспитување на 28 октомври 2015 година,

Ватикан

Ломбарди претседател на управниот одбор на „Рацингер“

По десет години служба како директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол патер Федерико Ломбарди е именуван за претседател на управниот одбор на ватиканската фондација „Јосиф Рацингер – Бенедикт

Ватикан

Папата: Во дијалогот сите победуваат

Папата Фрањо во неделата на 29 мај 2016 година попладне во синодската сала во Ватикан ги прими претставниците на повеќе од 40 универзитети од целиот свет кои се дел од

Ватикан

Папата основа фондација за Католичко образование

По барање на Конгрегацијата за католичко образование, папата Фрањо со своерачен документ (chirografo) ја основа Фондацијата ‘Gravissimum educationis’ со статус правно лице со седиште во Градот Ватикан.

Ватикан

Папата: Сочувството е најголемиот Божји дар

Папата Фрањо ги прими на аудиенција во Ватикан членовите на „Papal Foundation“, католичкa организација кој од 1988 година ги поддржува финансиски милосрдни дела на Папата во светот.