Tag "Слово за живот"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Слово на животот, јануари 2024

„Возљуби Го Господ, твојот Бог… и својот ближен како себе си“ (Лука 10,27)

Вера Духовност

Слово на животот, декември 2023

„Радувајте се секогаш! Молете се постојано! Благодарете за сѐ, зашто таква е волјата Божја во Христос Исус спрема вас!“ (1Сол 5,16-18)

Вера Духовност

Слово на животот, ноември 2023

„Бидејќи сите вие сте синови на светлината и синови на денот; ние не сме синови на ноќта, ниту на темнината.“ (1 Сол 5,5)

Вера Духовност

Слово за живот, октомври 2023

„Подајте го царевото на царот, а Божјето на Бога“ (Mт 22, 21)

Вера Духовност

Слово за живот, септември 2023

„Ќе Те превознесувам, Боже мој, Царе мој, и ќе го благословувам името Твое сега, секогаш и во сите векови“ (Псалм 145 [144], 2)

Духовност

Слово на животот, јули 2023

И кој напои еден од оние мали само со чаша студена вода како Мој ученик, вистина ви велам, нема да ја загуби својата награда. (Maтеј 10,42)

Вера Духовност

Слово на животот, јуни 2023

„Радувајте се, усовршувајте се, утешувајте се, бидете едномислени, живејте во мир, – и Бог на љубовта и на мирот ќе биде со вас.“ (2 Коринтјаните 13,11)

Вера Духовност

Слово за живот – мај 2023

„Со својата братска љубов сакајте се срдечно едни со други; натпреварувајте се во почитувањето еден кон друг!“ (Рим 12,10)

Вера Духовност

Слово на животот, март 2023 година

„Живејте како деца на светлината! Зашто плодот на светлината се состои во сѐ што е добро, праведно и вистинито“ (Ефесјаните 5,8-9).

Вера Духовност

Слово за живот, февруари 2023

,,Ти си Бог, Кој милостивно погледна на мене” (1 Мојсеева 16,13).