Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Порака на папата Фрањо по повод започнувањето на Family Global Compact

По повод отпочнувањето на Family Global Compact, папата Фрањо испрати порака во која изрази надеж за соработка за изучувањето на семејните односи и пасторалното делување со цел да се промовира

Вести Македонија

Најава: Ден за интензивна молитва во Паљурци

Во организација на светилиштето Мајка Божја Утешителка во Паљурци и парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци во среда, 31 мај 2023 година во манастирот посветен на Богородица Утешителка на

Ватикан Вести

Папата: Мисионерската проповед не е прозелитизам

Во понеделник, 29 мај 2023 година, во Апостолската палата во Ватикан, папата Фрањо ги прими во аудиенција членовите на Конгрегацијата на регуларни свештеници на свети Павле (Варнабити) и духовното семејство

Вести Македонија

Заседание на Меѓународната Бискупска конференција Свети Кирил и Методиј во Приштина

Членовите на Меѓународната епископска конференција Свети Кирил и Методиј (МБК) во вечерните часови на 29 мај 2023 година ја започна својата 40. редовна седница во Центарот „Богдани Полис“ во криптата

Ватикан Вести

Папата на италијанскиот претседател му ја додели меѓународната награда Павле VI.

Во понеделник, 29 мај 2023 година, папата Фрањо ја додели меѓународната награда Павле VI. на претседателот на Република Италија, Серџо Матарела.

Ватикан Вести

Папата потсети на молитвата за Епископската синода

На крајот од молитвата Царице небесна во недела 28 мај 2023 година папата Фрањо потести на молитвата за подршка на подготовките за Синодата, која ќе се одржи ширум светот на

Ватикан Вести

Царице небесна: Духот нè ослободува од стравовите и ги отвора вратите

На празникот Педесетница, 28 мај 2023 година, папата Фрањо ги повика христијаните да ги изгонат стравовите и повторно да го разгорат пламенот на Божјата љубов.

Вести Македонија

Ходочастие во Меѓугорје

Од 25 до 28 мај 2023 година Радио Марија Македонија организираше ходочастие во Меѓугорје, Босна и Херцеговина, а го предводеше о. Гоце Костов, парох и директор на Радио Марија. На

Вести Македонија

Прва Причест и Миропомазание во Скопската катедрала

На прославата на празникот Педесетница бискупот Стојанов во заедништво со Апостолскиот нунциј служеа света Литургија, на која децата првопричесници прв пат ја примија светата Тајна причест и беше поделена светата

Вести Македонија

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за јуни 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец јуни 2023 година е посветена за заштита на животната средина, а гласи: