Tag "Светска средба на семејства"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до семејствата: Црквата е со вас, Црквата е во вас!

Привршува 10. Светска средба на семејствата во саботата доцна попладне, 25 јуни 2022 година, на плоштадот Свети Петар со света Литургија, која ја служеше префектот на Дикастеријата за лаици, семејство

Ватикан Вести

10. Светска средба на семејства: Важно е учеството на семејства од целиот свет

Презентацијата за 10. Светска средба на семејствата во јуни 2022 година ја нагласи потребата да се вклучат семејствата во пасторалот со семејства, да се поттикнат семејствата да учествуваат во настани

Ватикан Вести

Порака на папата Фрањо до учесниците на Ходочастието на семејствата за семејството

Во пораката до учесниците на 14. Ходочастие на семејствата за семејството кое се одржа на 11 септември, а во кое се вклучени дваесет светилишта во 19 италјански покраини и едно

Ватикан Вести

Петгодишнина од Дикастеријата за лаици, семејството и заштитата на животот

Со Апостолското писмо во облик Motu Proprio „Sedula Mater“, потпишано од Светиот Отец на 15 август 2016 година, е формирана Дикастеријата за лаици, семејство и заштита на животот.

Ватикан Вести

Во Ватикан е објавена официјалната икона за Светската средба на семејства

Во Ватикан е претставена официјалната икона на Светската средба на семејства, лиј автор словенечкиот уметник отец Марко Иван Рупник, Д.И.

Ватикан Вести

Објавена молитва за Светската средба на семејства 2022

Дикастеријата за лаици, семејство и живот заедно со Римската бискупија објавија официјална молитва за 10. Светска средба на семејства во Рим од 22 до 26 јуни 2022 година.

Ватикан Вести

Одложени Светската средба на семејства и Светскиот ден на млади

Со оглед на моменталната здравствена ситуација, папата Фрањо заедно со Дикастеријата за лаици, семејство и живот, одлучи за една година да ја одложи Светската средба на семејствата и Светскиот ден

Ватикан Вести

Договор помеѓу Римската бискупија и Дикастеријата за лаици, семејство и живот

На 24 јуни 2019 година во Рим е потпишан договор помеѓу Дикастеријата за лаици, семејство и живот и Римската бискупија заради организација на следната Светска средба на семејства која ќе

Ватикан Вести

Папата до ирските епископи: Бидете храбри и креативни

Препознајте ги и тргнете по новите патишта за нови времиња.

Ватикан Вести

Папата: Во Ирска видов голема вера

На враќање од Ирска, папата Фрањо одговраше на прашања од новинарите во авионот. „Во Ирска видов голема вера,“ рече папата Фрањо на крајот од својата дводневна посета на земјата на