Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ние христијаните треба да го пренесеме животот

Папата Фрањо во твитер порака истакна дека ние христијаните сме повикани да пренесеме живот: Бог, неговиот божестен живот, неговата милосрдна љубов, неговата светост.

Ватикан Вести

Светиот Престол: Непристрасен дијалог во решавањето на конфликтите

Добриот медијатор е непристрасен и од доверба за сите страни вклучени во спорот. Додека работи на решавање на конфликти, гради иднина на мирот, која трае, надвор од потпишувањето на договорите.

Вести Свет

Италијанската епископска конференција смести 100 бегалци

Папата Фрањо во текот на конференцијата за печат која ја одржа на летот од Даблин за Рим, потсети дека Бог на повеќе места во Библијата заповеда дека на мигрантите односно

Ватикан Вести

Папата: Семејството како елоквентен знак на Божјиот сон

На Генералната аудиенција во средата, на 29 август 2018 година, папата Фрањо се осврна на својата посета на Ирска за Светската средба на семејствата.

Ватикан Вести

Папата: Водата треба да е достапна до сите

По завршувањето на катехезата на Генералната аудиенција на 29 август 2018 година, Светиот Отец напомена дека на 1 септември го одбележуваме IV Светски ден на молитва за грижа за создаденото

Вести Македонија

Најава: „Секое дете заслужува да биде ученик“

Парохијата Свети пророк Илија во Радово, со благослов на Неговото Високо Преосвештенство д-р Киро Стојанов и подршка на парохиските свештеници во Струмица (Катедрала), Струмица (Свети Иван Крстител), Нова Маала, Петралинци

Вести Свет

Мексико: Убиен уште еден свештеник

Црквата и понатаму повикува на помирување и простување.

Вера Сведоштва

Немирот на свети Августин е во срцето на секој човек

Ликот на свети Августин привлекува внимание заради неприликите низ кои поминал, како и заради неговото единствено искуство за Бог, а исто така и заради бројните списи кои зборуваат за неговиот

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата за богатството

Ако Господ ти дал богатство, тоа е за во Негово име да правиш многу добри работи за другите – ги поттикна папата Фрањо своите следбеници на Твитер.