Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвена накана на папата Фрањо за месец август

Денешнот живот може да го стави семејството во опасност, поради тоа се потребни конкретни мерки како би му се помогнало да расте –  е сржта од видео пораката на Папата

Ватикан Вести

Папата: За да љубиме вистински треба да бидеме слободни од идолите

Во катехезата на Генералната аудиенција прва после летниот одмор, папата Фрањо зборуваше за идолопоклонството. Препознавањето на сопствените идолопоклонства е почеток на благодати, и води на патот на љубовта.

Ватикан Вести

Папата: Светоста не е за мрзеливи луѓе

Папата Фрањо на плоштадот Свети Петар на 31 јули 2018 година се сретна речиси со 70.000 министранти од 19 земји.

Ватикан Вести

Министранти од цел свет се сретнаа со Папата

Голема прослава и воодушевување владееше на улиците на градот Рим на 31 јули 2018 година, кога се собраа повеќе од 60.000 министранти на возраст помеѓу 13 и 23 години од