Tag "преобраќање"

Врати се на почетна
Вера Духовност

За симболиката и теолошкото значење на Пепелница

Обредот на пепелосување е посебен израз на христијанската вера и надеж

Ватикан Вести

Потребно е кротко и понизно да се отвораат срцата на другите

Сите треба да ги лекуваме другите и да дозволиме другите да нѐ лекуваат

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Трпеливиот Бог

Од Светото Евангелие според Лука (13, 1-9)

Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: „Прави добро во конкретноста“

„Да се преобратиш“ не значи да отидеш кај самовила за да те преобрати со магично стапче

Ватикан Вести

Ангел Господов: Променете ги навиките, не облеката

Во наговорот пред молитвата Ангел Господов на 22 јануари 2017 година, Светиот Отец го коментираше

Вера Духовност

Помогни Божиќ да го сретне барем една душа повеќе

Божиќниот пост е време кога ја подготвуваме својата душа за доаѓањето на Христос во мало Дете.

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Барајте Го

Не дозволувајте да ве совлада дух на неволност и малодушност. Симптомот на горделивоста е да се потпираме исклучиво на сопствените сили.

Ватикан

Папата: Никогаш не е доцна за преобраќање

Никогаш не е доцна за преобраќање, но тоа е итно, сега е часот; да започнеме денес – поттикна папата Фрањо пред пладневната молитва Ангел Господов на 28 февруари.

духовнитекстови Свет

Пет божиќни предлози за евангелизација на ближните

Имате ли во својата близина членови од семејството кои се одалечиле од Црквата? Не сте сигурно за што би зборувале со нив кога ги посетувате за Божиќ?