Archive

Врати се на почетна
Вера Духовност

Да го искористиме паметно последниот ден од годината: Моли за прошка и прости!

Некоја посебна мистерија носи последниот ден од граѓанската година… Ние тоа го нарекуваме

Вера Духовност

Последната и најдобрата новогодишна одлука

Новогодишната одлука која ви ја предлагаме е да живеете чудесен живот така што секој ден ќе се

Колумни

Украсување на елка – религиозен или пагански обичај?

Не може да се замисли прославиата на Божиќ без убаво украсените зелени елки. Нема дом во кој овие

Ватикан Вести

Во текот на 2016 Папата примил околу 4 милиони верници

Префектурата на Папскиот дом на 29 декември 2016 година го обајви годишниот извештај во кој се

Ватикан Вести

Папата: Радост за присуството на Осерваторе Романо во Аргентина

Со радост го поздравувам новото присуство на весникот Осерваторе Романо во Аргентина – стои во пораката

Вести Македонија

Скопје: Божиќен концерт во изведба на Женскиот младински хор

Во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје на 28 декември 2016 година се одржа Божиќен концерт

Вера Духовност

Крадци на светите моменти

Колку од своите моменти сме можеле да ги поклониме на Господа, а не сме го направивле тоа?

Ватикан Вести

Кардинал Рилко именуван за архипрезвитер на базиликата Света Марија Велика

Канцеларијата за печат на Светиот Престол на 28 декември 2016 година објави дека папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата на твитер повика да го упатиме погледот на јаслите

Папата Фрањо на твитер порачува: „Да дозволиме да нѐ допре нежноста која нѐ спасува.

Вера Духовност

Да ја откриеме длабоката смисла на Божиќ со пастирите

Можеби ни изгледа дека знаеме која е смислата на Божиќ, но ако се одлучиме да влеземе подлабоко во