Tag "преобраќање"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Откријте го радосниот аспект на преобраќањето

По молитвата Ангел Господов папата Фрањо потсети дека вчера е завршена конференцијата за климата во Париз, изразувајќи надеж дека во спроведувањето на постигнатиот договор

Ватикан

Потполн опрост за поклониците на Патот на Игнациј од Лојола

Со два декрета на Апостолската Покорница, Папата Фрањо додели потполн опрост за поклониците, кои за време на првата јубилејна година на „Патот на Игнациј од Лојола“,

Размислување Свет

Преобраќање

(…) Знам, би требло многу во себе да променам. Чувствувам дека ваков начин на живот не е добар, не е убав, но… Секако, гледам дека односите во моето семејство не

духовнитекстови Сведоштва Свет

Магдалена Горник – словенска мистичарка која 47 години живее без храна

Живеела без земска храна, ги имала на себе Христовите рани и на Бог му пренесувала надомест за сите навреди кои му се нанесуваат.