Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Папата упати апел за бегалците

По молитвата Ангел Господов во недела 28 феруари 2016 година Светиот Отец потсети на драматичната состојба на бегалците погодени од војната и нехуманата ситуација.

Ватикан

Папата: Никогаш не е доцна за преобраќање

Никогаш не е доцна за преобраќање, но тоа е итно, сега е часот; да започнеме денес – поттикна папата Фрањо пред пладневната молитва Ангел Господов на 28 февруари.

Ватикан

Папата се помоли за покојната вработена во Домот Света Марта

На 27 февруари претпладне, во црвката Свети Стефан Абесински во Ватикан е одржано опелото на Миријам Волд, млада Италијанка со еритрејско потекло

Ватикан

Праведноста треба да биде водач на претприемачите

Денес е јубилеј на италијанските индустријалци, апсолутна новост во рамките на Светата година. Повеќе од седум илјади индустријалци од цела Италија во салата Павле VI

Ватикан

Папата се сретна со децата кои му поставија прашања за книгата

Папата Фрањо на 25 февруари се сретна со група на деца кои му напишаа писма за новата книга во која тој одговара на нивните прашања, објавена под насловот „Драги папа

Ватикан

Папа Фрањо ги посети младите кои се борат со зависноста

Папа Фрањо, во петок 26 февруари, ненајавено ја посети Заедницата Свети Карло при Италијанскиот центар за солидарност во близина на Кастел Гандолфо.

Uncategorized Ватикан

Десет години од енцикликата „Бог е љубов“

Папскиот совет Cor unum по повод десетгодишнината од енцикликата на папата Бенедикт XVI „Бог е љубов“ организираше меѓународен конгрес, чии учесници папата Фрањо на 26 февруари ги прими во аудиенција.

Македонија

Предизвикот Паљурци

Паљурци, самото спомнување на најголемото македонско светилиште е предизвик, а кога ќе се спомне дека треба да се поработи околу темелите на Католичката црква свети Ѓорги

Ватикан

Папата Фрањо во новата книга одговара на прашања од деца

Папа Фрањо одговори на 30 прашања кои му ги поставија деца од целиот свет. Американскиот Loyola Press ги објави одговорите на Папата во облик на книга со наслов

Ватикан

Отец Ломбарди: Mоите 25 години во Радио Ватикан

Генерален директор на Радио Ватикан, отец Федерико Ломбарди го завршува своето 25 годишно служење во Радио Ватикан на крајот на февруари.