Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Бог никој не отрфла

Вистинската религија се однесува со прифаќање на објавата на Бог, кој е Отецот и кој се грижи за секое човечко создание – рече Папата пред молитвата Ангел Господов, во недела

Ватикан

Јубилејна аудиенција: Милосрдие и мисија

Конкретен знак дека навистина сме го сретнале Исус е радоста која ја доживуваме кога го соопштуваме на другите. И тоа не е „прозелитизам“, тоа е дарување.