Tag "Петралинци"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Петралинци: Духовна обнова за свештениците од епархијата

Во четврток 7 март 2024 година во просториите на парохијата „Свети Кирил и Методиј’ во Петралници се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко  – скопската епархија, на која учество

Вести Македонија

Најава: Епископот Стојанов на празникот Свети Атанасиј ќе служи во Петралници

На празникот Свети Атанасиј Велики, вторник 31 јануари 2023 година, со почеток во 9.00 часот Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко  – скопски епарх ќе сужи света

Вести Македонија

Прославен патрониот празник на Kатоличката црква во Петралинци

Во вторник 24 мај 2022 година во свечена света Литургија беше прославен патрониот празник на парохиската црква Свети Кирил и Методиј во Петралинци. Свечената света Литургија ја предводеше парохот о.

Вести Македонија

Духовна обнова на свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во понеделник 11 април 2022 година во просториите на парохијата „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци се одржа редовна духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, на која

Вести Македонија

Благодарствена света Литургија во Петралинци

На 28 ноември 2021 година во парохиската црква Свети Кирил и Методиј во Петралинци во склоп на Синодалниот όд отец Ѓорге Појразов служеше „Благодарствена света Литургија“. Пред почетокот на светата

Вести Македонија

Молитвено бдение во парохиската црква во Петралинци

Во парохијата Свети Кирил и Методиј во Петралинци во склоп на Синодалниот όд на 05 ноември 2021 година се одржа „Молитвено бдение за сите покојни од парохијата но и за

Вести Македонија

Прва света Причест во католичката црква „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци

На 27 јуни 2021 година, во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци на празникот Сите Светии, парохот о. Ѓорге Појразов служеше свечена света Литургија по повод Прва света

Вести Македонија

Најава за патрониот празник во Петралинци

Во понеделник, 24 мај 2021 година на празникот на Светите Кирил и Методиј во Католичката парохија во Петралинци, со почеток во 10.00 часот ќе се служи архиерејска света Литургија, по

Вести Македонија

Молитвено – духовна средба на жени во Петралинци

Во пресрет на Меѓународниот ден на жената 8 Март, во сабота 7 март 2020 година во парохијата „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци се одржа молитвена средба на жени.

Вести Македонија

Прославен празникот Рождество Христово во Петралинци

На 6 јануари 2020 година во вечерните часови со свечена света Литургија беше прославен празникот Рождество Христово во парохијата „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци.