Tag "мисионери"

Врати се на почетна
Вести Свет

Жртвата на мачениците е знак дека ширењето на верата е прегратка на културата, народите и религијата

Според податоците на агенцијата Фидес во 2020 година убиени се 20 мисионери. На нив е посветен Ден на молитва и пост во спомен на мисионерите маченици кои се поклопува со

Ватикан Вести

Ангел Господов: Молитвата е првата поддршка за мисионерите

Во Христос е нашиот мир и во Него е совладана секоја поделба. Само во Него е спасението за секој човек и народ – рече Светиот Отец и додаде за да

Вести Свет

Парагвај: Иницијатива на млади мисионери во рурални подрачја

Околу 1300 мисионери на возраст од 18 до 33 години од Велики вторник до Велигден ќе престојуваат во 13 рурални подрачја и во затвори за млади во Парагвај, со цел

Вести Свет

Во 2017 година се убиени 23 мисионери во светот

Според податоците објавени во извештајот кој на крајот од годината го подготви агенцијата Фидес,

Ватикан Вести

Папата: Исусовиот ученик не смее да има двојно срце

Упатувам апел да се прекине насилството и да се пронајде мирно и демократско решение на кризата

Вера Сведоштва

Свети Кирил и Методиј

Светите Кирил и Методиј се христијански светци чиј празник се слави на 24 мај.

Свет

Католиците од Тибет без свештеник ја зачувале својата вера

Во сиромашните делови во срцето на Тибет католиците со децении ја живеат својата вера, оддалечени од големите комуникациски патишта, пристапни само со одење пеш.