Tag "Духовни вежби"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо и Римската курија ги започнаа духовните вежби

Канцеларијата за печат на Светиот Престол објави соопштение во кое се наведува дека духовните вежби на папата Фрањо и Римската курија во Великиот пост ќе траат од 18 до 23

Ватикан Вести

Папата ја повика Римската курија молитвено да ги доживее духовните вежби во Великиот пост

Во првата недела од Великиот пост, активностите на папата Фрањо ќе бидат прекинати бидејќи Светиот Отец и највисоките службеници на Римската курија деновите ќе ги посветат на приватни, молитвени духовни

Ватикан Вести

Во тек се духовни вежби за Папата и Римската курија

Во првата недела од Великиот пост, активностите на Светиот Отец се откажани бидејќи Папата и раковидителите на Римската курија овие денови ги посветуваат на приватни, молитвени духовни вежби.

Ватикан Вести

Папата ја повика Римската курија да посвети една недела на духовни вежби

Папата Фрањо ги повика раководителите на Римската курија првата недела од Великиот пост да ја посветат на на духовни вежби

Ватикан Вести

Во Скопје се одржаа духовни вежби за Сестрите Евхаристинки

Од 16 до 21 мај 2022 година во провинцијалната куќа во Скопје Сестрите Евхаристинки имаа духовни вежби, кои ги предводеше дон Паво Шекерија, катедрален парох во Скопје.

Uncategorized

Во Скопје завршија духовните вежби за свештениците

Со света Литургија и и химната Тебе Боже Те фалиме, на 4 мај 2022 година во Скопје завршија духовните вежби за свештениците од Скопска бискупија и Струмичко – скопската епархија.

Ватикан Вести

Духовни вежби за Папата и Римската курија

Духовни вежби. Папата: Се молиме за потребите на Црквата и на целото човештво Папата во своето пладневно обраќање за време на молитвата Ангел Господов во недела 6 март 2022 година

Ватикан Вести

Папата: Да бидеме соединети во молитвата

Духовните вежби во Великиот пост на Римската курија оваа година, поради пандемијата, нема да се одржат. На сите учесници Папата им подари книга со наслов „Имај го Господ во срцето“,

Ватикан Вести

Откажани заедничките духовни вежби за Римската курија

Канцеларијата за печат при Светиот Престол на 20 јануари 2021 година соопшти со оглед на моменталната здравствената опасност дека членовите на римската курија нема да можат да учествуваат заедно на

Вести Македонија

Завршија духовните вежби за свештениците

Со света Литургија и црковната химна „Тебе Боже те славиме“ на 25 септември 2020 година завршија духовните вежби за свештениците од Струмичко – скопска епархија и Скопска бискупија.