Tag "Гостивар"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов ги посети децата на летниот камп во Гостивар

Во петок, 21 јуни 2019 година, Скопскиот бискуп и епарх Струмичко-скопски монс. Киро Стојанов се сретна со децата на летниот камп во Гостивар и сестрите Мисионерки на љубовта кои заедно

Вести Македонија

Во Скопје и Гостивар се одржа божиќна работилница за деца

Во саботата, на 15 декември 2018, се одржа божиќна работилница за деца во скопската парохија. Во реализација заедно со Фоколарите, сестрите Мисионерки на љубовта

Вести Македонија

Гостивар: Сестрите на Мајка Тереза одржаа Летен камп

Летниот камп започна на 25 јуни 2018 година, а на него присуствуваа околу 30 деца, кои доаѓаат од семејства каде жените се Албанки омажени со Македонци.

Вести Македонија

Подароци пред Божиќ за децата во Скопје и Гостивар

На ден 9 декември 2017 година во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ беше организирана работилница

Вести Македонија

Летен едукативен камп за деца од Гостивар

Сестрите Мисионерки на љубовта – попознати како сестри на Мајка Тереза организираа Летен едукативен камп за деца од Гостивар.

Македонија

Гостивар: Летен Камп во организација на сестрите на Мајка Тереза

На 20 јуни 2016 година во Гостивар се одржа Летен едукативен детски камп во организација на сестрите на Мајка Тереза – Мисионерки на Љубовта.

Македонија

Бискупот Стојанов венча четири парови од Гостивар

Во сабота, 5 декември 2015 година во скопската катедрала, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов на четири парови им ја подели Светата Тајна венчание.

Македонија

Летен камп на Сестрите на Мајка Тереза во Гостивар

Од понеделник 22 јуни до 27 јуни 2015 година во организација на сестрите на Мајка Тереза од Скопје беше организиран летен капм за децата од Гостивар.