Tag "Христос Цар"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Царството Божјо се темели на љубовта и е вкоренето во срцата

Царствата кое се темелат на оружје и кршење на правата, порано или покасно пропаѓаат Царствата кои се темелат на моќта на оружјето и кршење на човековите права се кревки и

Ватикан Вести

Ангел Господов: Ќе бидеме судени според љубовта

Последната недела од литургиската година го славиме празникот на Христос Цар на целото создание.

Вера Духовност

Христос Цар

Кое е вистинското царство на Исус? Она на Оној кој љуби, кој опростува, кој бара заедништво со

Ватикан Вести

Папата: Ќе значи многу малку ако веруваме дека Исус е Цар на вселената, а не го направиме Господ на нашите животи

На празникот Христос Цар на сите созданија папата Фрањо служеше света Литургија со која службено ја затвори Годината на милосрдието. Во проповедта Папата се осврна на тоа какво е Исусовото

Вера Духовност

Христос Цар на Вселената

„Во оваа време Пилат го повика Исуса и Му рече: »Ти ли си Царот Јудејски?« Исус му одговори: »Сам ли го зборуваш тоа или други ти кажаа за Мене?«