Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Исусовиот поглед оди подалеку од гревовите и предрасудите

Исусовиот поглед оди подалеку од гревовите и предрасудите; Тој го гледа човекот со Божји очи кои не запираат на грешното минато, туку ја гледаат светлата иднина

Ватикан Вести

На Црквата ѝ е потребна молитва во тишина на клаузурата

Не треба да се плашиме од различностите кои доаѓаат од Светиот Дух – рече Светиот Отец говорејќи на учесниците на Меѓународната средба на бискупски викари

Ватикан Вести

Папата преку Твитер: Молете се за мене

Во пораката кој папата Фрањо ја испрати на Твитер на 30 октомври 2016 година го порача следното: „Молете се за мене за моето патување во Шведска да придонесе за единство

Ватикан Вести

Папата даде интервју по повод посетата на Шведска

Не можете да бидете католици и секташи – истакна папата Фрањо во пресрет на апостолското патување во Шведска, кое ќе го започне на 31 октомври за да учествува на екуменската

Вера Сведоштва

Свети Евангелист Лука

Денес го славиме Светиот Евангелист Лука, автор на третото Евангелие и Делата Апостолски, заштитник на уметниците, хирурзите, лекарите, нотарите,

Вести Македонија

Средба на тема: „Бежанците, Бегалците и Мигрантите дел од животот на Црквата“

На тема „Бежанците, Бегалците и Мигрантите (1913, 1948, 2015-16 година) дел од животот на Црквата“, на 29 октомври 2016 година во црковната сала на парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“

Вера Духовност

Христос Цар на Вселената

„Во оваа време Пилат го повика Исуса и Му рече: »Ти ли си Царот Јудејски?« Исус му одговори: »Сам ли го зборуваш тоа или други ти кажаа за Мене?«

Вести Македонија

Панахида по повод една година од упокојувањето на о. Дудаш

Во недела 30 октомври 2016 година се навршува една година од упокојувањето на о. Јоаким Дудаш, кој беше 20 години парох на еноријата „Успение на Пресвета Богородица„ во Нова Маала,

Вера Духовност

Знаци кои ни укажуваат на недостаток на понизност

Понизноста е крепост која сите треба да ја развиваме за што повеќе да се сообразиме со Христос.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: „Исус кој моли за нас е темел на нашиот живот“

Темел на нашиот христијански живот е Исус кој моли за нас – порача папата Фрањо во утринската света Миса во петок 28 октомври 2016 година во Домот Света Марта.