Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Средба на Папата со каритативните работници во Тбилиси

На 1 октомври 2016 година попладне папата Фрањо се сретна и со каритативните работници и нивните штитеници во каритативниот центар на оците камилијанци во Тбилиси.

Ватикан

Папата молеше за мир во Асирско-калдејската католичка црква

На 30 септември 2016 година навечер папата Фрањо се сретна со претставници на Асирско – калдејската заедница во црквата Свети Симон.

Ватикан

Папата Фрањо се сретна со патријархот Илија II

Папата Фрањо на 30 септември 2016 година кратко после 17.00 часот според локално време се сретна со Илија II католикос и патријарх на цела Грузија во палатата на патријархатот.

Македонија

Бегалците и интеграцијата во Европа

Во австрискиот град Клагенфурт од 30 септември до 02 октомври 2016 година во организација на повеќе католички организации од Австрија и Германија се одржа симпозиум на тема: „Странец бев и

Ватикан

Папата се обрати до државните власти на Грузија

По службениот пречек во Грузија и средбата со претседателот Ѓорѓи Маргвелашвили, на 30 септември 2016 година папата Фрањо до претседателот на државата,

Ватикан

Папата ги поздрави новинарите во авионот

Светиот Отец кратко ги поздрави новинарите акредитирани при Светиот Престол кој го придружуваат патувањето во Грузија и Азербејџан. Новиот директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол Грег Бурке

Македонија

Завршија духовните вежби за свештениците

На 30 септември 2016 година во бискуспката резиденција во Скопје завршија Духовните вежи за свештениците од Скопска бискупија и Апостолскиот егзархат во Македонија

Ватикан

Папата Фрањо: Секој може да биде миротворец

На 29 септември 2016 година папата Фрањо прими претставници од различни католички хуманитарни агенции и каритативни организации под водство на Папскиот совет Cor unum