Tag "ученици"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата се моли за убиените ученици во Камерун

Се придружувам на болките на семејствата на малите деца кои брутално се убиени минатата сабота во Кумба – Камерун. Останав згрозен од тој брутален и безумен чин со кој се

Ватикан Вести

Папата се молеше за учениците, студентите, наставниците и професорите кои мора да најдат нов начин за поучување

Папа Фрањо на утринската Литургија на 13 мај 2020 година во Домот на Света Марта го молеше Господ да им даде на учениците, студентите, наставниците и професорите храброст да одат

Ватикан Вести

Папата: Младоста не е пасивност, туку постигнување на важни цели

Во салата Павле VI во Ватикан папата Фрањо ги прими учениците на бискупскиот училишен центар „Грегорио Барбариго“ од Падова и во отворен дијалог одговараше на нивните прашања. Сите ги повика

Вести Македонија

Радово: Света Литургија за почеток на новата учебна година

Во црквата „Свети Пророк Илија“ во Радово неделната света литургија на 16 септември 2018 се служеше за почеток на учебната 2018-2019 година, односно за сите ученици, студенти, образовни работници и

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Без Христос нема вистински правец

Вистинскиот леб, кој Исус му го дава на гладниот народ е „лебот на словото“

Ватикан Вести

Папата: Да се обнови пактот помеѓу училиштето и семејството

Треба да се обнови воспитниот сојуз помеѓу училиштето и семејството, кој веќе подолго време е во криза – истакна папата Фрањо во говорот до присутните 400 учесниците на XXI национален

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Услишана молитва

Од Светото Евангелие според Лука (11, 1-10)

Вести Македонија

Радово: Со Света Литургија започна учебната 2017/2018 година

Во црквата Свети Пророк Илија во Радово на 17 септември 2017, неделната

Вера Духовност

Можеби и тебе Бог те повикува да го следиш во духовниот повик!?

Врз основа на Светото Писмо и вдахновението на Светиот Дух можеме да кажеме дека Бог секој човек

Ватикан Вести

Папата: Треба да ја надминеме културата на уништување

Да се победи културата на уништувањето, која бомбата ја нарекува „мајка“, и која на телевизија