Tag "ученици"

Врати се на почетна
Македонија

Гевгелија: Запознавање со верските заедници

Околу седумдесет ученици од 5 одделение при ОУ „Владо Кантарзиев“ –Гевгелија заедно со своите наставници на 26 јануари 2016 година ја посетија Католичката црква „Свети Петар и Павле“

Македонија

Служена света Литургија за почеток на учебната година

Неделната света Литургија, на 13 септември 2015 година, во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово се служеше за почеток на учебната 2015/16 година. Литургијата ја предводеше о. д-р Зоран

Ватикан

Средба на Папата со клерот во катедралата во Сараево

По ручекот со придружбата и епископите на Босна и Херцеговина во Апостолската нунцијатура во Сараево, Светиот Отец во катедралата во Сараево на 6 јуни се сретна со свештениците,

Ватикан

Папата: Некои светски моќници не сакаат мир

„Мирот е занаетчиски производ“ кој со сакање на ближните се „кова“ секој ден, а нема мир таму каде е неправдата и каде успеваат трговците со оружје, истакна Светиот Отец