Tag "студенти"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо се сретна со студентите од Португалскиот католички универзитет

На вториот ден од неговата Апостолска посета на Лисабон, по повод 37. Светски ден на млади, во четврток, 3 август 2023 година, папата Фрањо се сретна со студенти од Португалскиот

Ватикан Вести

Видео порака на Папата до студентите од Католичка акција: Променете ја реалноста

Папата Фрањо им се обрати на младите од Италијанската католичка акција во кратка видео порака снимена во сабота на 25 март 2023 година, по повод аудиенцијата во Ватикан каде што

Ватикан Вести

Папата до студентите од Швајцарија: Имајте дух на ученици на секоја возраст

Оваа година Здружението на швајцарски студенти ја прославува 75-годишнината од канонизацијата на заштитникот на нивната земја и здружението – Свети Никола од Флуе. Ова е причината за нивното ходочастие во

Ватикан Вести

Папата во разговор со студентите: На насилството треба да се одговори со активно ненасилство

Папата Фрањо повеќе од еден час разговараше со студенти од Северна, Јужна и Централна Америка. Драмата на миграцијата, грижата за сѐ што е создадено и Синодалната црква беа главни теми

Ватикан Вести

Папата до студентите по теологија: Кога Бог ќе се исклучи од општеството човекот се губи

Папата Фрањо вопеток 18 декември 2020 година прими група студенти по теологија од германско говорно подрачје и во таа прилика го истакна важниот придонес на религиите во изградбата на братско

Ватикан Вести

Папата се молеше за учениците, студентите, наставниците и професорите кои мора да најдат нов начин за поучување

Папа Фрањо на утринската Литургија на 13 мај 2020 година во Домот на Света Марта го молеше Господ да им даде на учениците, студентите, наставниците и професорите храброст да одат

Ватикан Вести

Папата ги поттикна чилеанските интелектуалци да промовираат национален соживот

На 17 јануари 2018 година, папата Фрањо се сретна со студентите, универзитетскиот кадар, интелектуалците и академиците на Папскиот католички универзитет во Сантијаго, поттикнувајќи ги да го преземат предизвикот за создавање

Ватикан Вести

Папата одговараше на прашања на студенти од Јапонија

На 18 декември 2017 година, папата Фрањо по пат на директна видео врска се обрати на студентите

Ватикан Вести

Папата: Универзитетот е место на дијалогот во различностите

Миграцијата не претставува опасност, туку предизвик за развој; вистинскиот пат е патот

Ватикан Вести

Папата: Да се спречи „одливот на мозоци“

Со можности за вработување можно е да се избегне т.н. „одлив на мозоци“. Тоа една од мислите на папата Фрањо на аудиенцијата на која прими 150 учесниците на IV светски