Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија

Струмица: Чист понеделник со молитва, пост и добри дела

Првиот ден од Великиот пост, Чист понеделник 27 февруари 2017 година во парохијата Свети Иван Крстител

Ватикан Вести

Ватикан купува храна за лицата во потреба од регионите погодени од земјотресот

По лично барање на Папата, Апостолската милостилница овие денови во подрачјето на Средна Италија,

Ватикан Вести

Папата: Бог е изворот на нашиот мир и спокојство

Не сфативме дека имаме пријател, сојузник, татко кој ни сака добро, туку се потпираме на непосредни

Ватикан Вести

Папата: Треба да се градат мостови наместо ѕидови

Потребно ни е братство, градење на мостови во светот каде заради стравот од другите се подигаат

Ватикан Вести

Папата: Општеството е праведно само ако ги признава правата на најслабите

Само ако се признаваат правата на најслабите може да се каже дека општеството е засновано на прав

Ватикан Вести

Паросите се повикани да ги поддржуваат брачните парови

Папата Фрањо на 25 февруари 2017 година се сретна со паросите кои пристигнаа од целиот светот

Ватикан Вести

Папата: Во Бог праведноста е милосрдие

Христијанинот на својот пат треба како Исус да биде праведен со милосрдието – рече папата Фрањо

Вера Духовност

Простувањето е ослободување од ропството на злото

Поранешен затвореник во нацистичко концентрационен логор бил во посета на пријател кој со него ја делел

Вести Македонија

Бискупот Стојанов во посета на семинаријата „Редемпторис Матер“ во Сараево

На празникот свети Поликарп, бискуп и маченик од Смирна, на 23 февруари 2017 година Скопскиот бискуп

Вести Македонија

Претседателот на „Напредак“ проф. Топиќ го прими епископот Стојанов

Претседателот на хрватското културно друштво „Напредак“, проф. д-р Фрањо Топиќ на 24 февруари 2017