Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата повика да се моли за посветените лица

На Генералната аудиенција на 1 февруари 2017 година, папата Фрањо побара луѓето да се молат за сите

Ватикан Вести

Папата: Христијанската надеж е во спасението

Носете ја надежта за спасение како шлем (1Сол 5, 8), свесни дека предметот на нашата надеж е сигурен

Вера Духовност

Втори февруари ден на Богoпосветените лица

Папата Иван Павле II во 1997 година го одреди 2 февруари да се одбележува како ден на Бога

Вера Семејство

Што е жената во животот на мажите?

Во прв момент, поради некоја причина, очите ги привлекуваат неправилностите, косата, очите,

Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: Исус го барал на народот, а народот Исус

Ако упорно гледаме во Исус, со чудење ќе откриеме дека Тој со љубов го гледа секој од нас – рече Светиот

Ватикан Вести

Папата: Да го имитираме Исусовиот однос кон болните

Во пораката објавена на 31 јануари 2017 година на својот профил на твитер на девет јазика @Pontifex, папата Фрањо напиша: „Да го имитираме Исусовиот однос кон болните: Тој се грижи