Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов ја посети управата на Папските мисиски дела во БиХ

На 24 февруари 2017  година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го посети центарот за млади во Сараево

На 24 февруари 2017 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов

Ватикан Вести

Паролин: Потребна ни е правична глобална економија

Папскиот државен секретар, кардинал Пиетро Паролин на 22 февруари 2017 година повика на повеќе

Ватикан Вести

Папата ги прими фудбалерите на Виљареал

На 23 февруари 2017 година, папата Фрањо ги прими членовите на шпанскиот фудбалски клуб Виљареал

Вера Духовност

Простувањето е соработка со Бог

Некои луѓе мислат дека простувањето се однесува само на нив, дека тоа во нив започнува и завршува.

Вести Македонија

Епископот Стојанов го посети Каритас Босна и Херцеговина

Со директорот монс. Томо Кнежевиќ на средбата присуствуваа и вработените во Каритас БиХ.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со кардинал Пуљиќ

Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов во придружба

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го посети Богословскиот факултет во Сараево

Во четврток 23 февруари 2017 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро

Вести Македонија

Бискупот Стојанов во посета на Босна и Херцеговина

За време на својата посета на Босна и Херцеговина Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп

Вера Духовност

Можеби Бог и тебе те повикува на посветен живот?

Можеби тој ист глас често чука и на вратата на твоето срце за да го промениш брегот, да го оставиш