Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молете се за оние кои ве озборуваат

Папата Фрањо на 19 февруари 2017 година, после 16 часот замина во посторална посета на парохијата

Вести Македонија

Скопје: Духовна обнова за духовенството

Во просториите на катедралната парохија „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје на 20 февруари 2017 година

Ватикан Вести

Христовиот закон на љубовта, го надминува законот на осветата

Злото е „празнина“, а празнината не можеш да ја исполниш со друга празнина, туку само со „полнота“

Вести Македонија

Обука за Прва помош во „Свети Иван Крстител“ – Струмица

Во сабота 18 февруари 2017 година во салата „Мајка Тереза“ при парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Ватикан Вести

Преку Твитер Папата повика да ги прифатиме отфрлените

Светиот Отец последните денови своите пораки нa твитер ги посвети на социјалните прашања.

Ватикан Вести

Папата: Одете храбро кон мисионерските граници

Одете храбро кон мисионерските граници и бидете во близина на едноставните – рече папата Фрањо

Вера Духовност

Месопосна недела

Делот од Евангелието предвидено за Месопосната недела сака да нѐ поттикне на размислување за нашата цел во животот.

Ватикан Вести

Папата: Кој е денес мојот ближен?

„Како христијани и луѓе со добра волја повикани сме сега да делуваме,“ стои во пораката на папата

Ватикан Вести

Папата: Универзитетот е место на дијалогот во различностите

Миграцијата не претставува опасност, туку предизвик за развој; вистинскиот пат е патот

Вести Македонија

Реновиран центарот на Македонски Каритас во Шуто Оризари

На 17 февруари 2017година, реновираниот центар на Македонски Каритас во населба Шуто Оризари