Tag "свештеници"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвена накана за јули: За свештениците и за нивната служба

Свештениците кои доживуваат замор и осаменост во своето пасторално делување, да најдат помош и утеха во својата близина со Господ и во пријателството со своите браќа свештеници – е молитвената

Вести Македонија

Молитвено дружење во Скопје

Во сабата 14 април 2018 година во Скопје се одржа молитвено дружење на свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија и нивните сопруги.

Ватикан Вести

Папата Фрањо на свештениците и ѓаконите им подари книга

Папата Фрањо на крајот од светата Литургија за посвета на елеј, на Велики четврток, на сите концелебранти и ѓакони им подари примерок од книгата на отец Диего Фарес аргентински исусовец

Ватикан Вести

Папата до свештениците и богословите: Слушајте го Светиот Дух

Слушајте го секогаш Светиот Дух – рече папата Фрањо на богословите и свештениците студенти во Папските црковни заводи во Рим, со кои се сретна во салата Павле VI во Ватикан

Ватикан Вести

Папата: Нашите звања имаат корени во земјата и срце на небото

Откако ја посети катедралата во Трухилјо во Перу, и положи цвеќе пред Пресвета Богородица, папата Фрањо на 20 јануари 2018 година, замина во богословијата, каде се сретна со свештениците,

Ватикан Вести

Папата во Бангладеш се сретна со свештениците и монашките заедници

Звањето е семе кое треба да се негува со нежна грижа за да расте, станувајќи внимателни на ѓаволот кој сее неслога и молејќи се за да знае да се разликува

Ватикан Вести

Папата ракоположи 16 свештеници во Дака

Папата Фрањо на 1 декември, утрото според локално време за време на светата Литургија

Ватикан Вести

Папата до свештениците: Каков свештеник сакам да бидам?

На крајот од меѓународниот конгрес за формација на свештениците, во организација на Конгрегацијата

Ватикан Вести

Папата: Повторно откријте ја радоста да се биде свештеник

Луѓето многу пати наидуваат на тажни свештеници… Никогаш немојте да ја загубите радоста