Tag "реформи"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо именува директор на новата Управа за човечки ресурси

Во понеделник, 5 септември 2022 година, папата Фрањо го именува Луис Хереро Тејадор за директор на новоформираната Управа за човечки ресурси во Ватикан.

Ватикан Вести

Кардиналски совет: Реформата е веќе во тек

Во вторникот на 13 октомври во пладневните часови е одржан состанок на Советот на кардинали кој заради глобалната здравствена криза е одржан преку интернет, објави Канцеларијата за печат на Светиот

Ватикан Вести

Нова седница на Кардиналскиот совет

Во понеделник 2 декември 2019 година Кардиналскиот совет започна нова седница на која ќе се разговара за реформи во Римската курија. Седниците како и досега ќе се одржуваат до среда,

Ватикан Вести

Советот на кардинали изрази солидарност со папата Фрањо

На 10 септември 2018 година во Ватикан започна работната сесија на Кардиналскиот совет (C9) на која членовите на Советот изразија солидарност со папата Фрањо во врска со неодамнешните случувања.

Ватикан Вести

Подготвен нацртот на новата Апостолска конституција за Римската Курија

Голем дел од 25. состанок на Кардиналскиот совет со Светиот Отец беше посветен на нацрт документот „Praedicate Evangelium”,

Ватикан Вести

Започна 25. седница на Кардиналскиот совет

Кардиналскиот совет кој му помага на папата Фрањо во реформата на Куријата и со управувањето на Црквата на 11 јуни во Ватикан  ја започна 25. седница

Ватикан Вести

Започна 23. седница на Кардиналскиот совет

Од 23 април 2018 година, во присуство на папата Фрањо во Ватикан започна работата на 24. заседание на Кардиналскиот совет, соопшти ватиканскиот прес-центар. Работата на Советот ќе трае до 25

Ватикан Вести

Прв состанок на папата Фрањо со Кардиналскиот совет во 2018

Во понеделник 26 февруари 2018 година започна 23. состанок на папата Фрањо со Кардиналскиот совет,

Ватикан Вести

За Папата реформа е создавање на менталитет на служење

Директорот на канцеларијата за печат на Светиот Престол, Грег Бурке одржа брифинг

Ватикан Вести

Заврши 21. заседание на Кардиналскиот совет

Ватиканските вработени би требало да бидат помалку клерикални, повеќе меѓународни,