Tag "предговор"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Ние го градиме мирот, а не само моќниците со нивните преговори

Папата Фрањо го напиша предговорот на книгата „Правдата и мирот ќе се прегрнат“, која беше објавена од ватиканската издавачка куќа и веронскиот дневен весник L’Arena пред посетата на Папата на

Ватикан Вести

Папата: Војните и кризите создаваат тешка клима, затоа упорно да молиме

Ви пренесуваме превод од предговорот на папата Фрањо од книгата „Молете се денес. Предизвик кој мора да се надмине“ од кардиналот Анџело Комастри, во издание на ватиканската издавачка куќа. Тоа

Ватикан Вести

Папата Фрањо го напиша предговорот за автобиографијата на Дороти Деј

Папата Фрањо го напиша предговорот за автобиографската книга за животот на Дороти Деј со наслов „Го најдов Бог преку неговите сиромашни“. Од атеизам до вера: моето внатрешно патување“ во издание

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Светскиот ден на млади им помага на младите да сонуваат и да гледаат напред

Португалското радио Ренасенца на 2 мај 2023 година го објави предговорот на Папата за книгата на португалската новинарка Аура Мигел „Долго патување до Лисабон“ (Um Longo Caminho até Lisboa), која

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Со војна сите губиме

Сите сме поразени од војната, дури и оние кои не учествувале во неа и кои со кукавичка рамнодушност го гледале овој ужас без да интервенираат за мир, напиша Папата во

Ватикан Вести

Сеќавањата на Папата за свештеникот кој го крстил

Го објавуваме текстот од предговорот на папата Фрањо за книгата „Ho fatto cristiano il Papa“ [Го направив папата христијанин]. Книгата е биографија на отец Енрико Поцоли, салезиjански мисионер кој го

Ватикан Вести

Папата го напиша предговорот за книгата „Како сол и квасец“

„Како сол и квасец – Напомени за теологијата на посветениот живот на Црквата“ е насловот на книгата за која предговорот го напиша папата Фрањо. Книгата која на 14 мај излегува

Ватикан Вести

Папата Фрањо напиша предговор на книгата „Да се ослободи слободата“

Папата Фрањо го напиша предговорот во втората книга избрани текстови на Јозеф Рацингер, почесниот папа Бенедикт XVI на тема вера и политика.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Корупцијата смрди

Тој е најчестиот говор на мафијата, процес на смрт кој го прекинува соживотот на луѓето,

Свет

Папата го напиша предговорот за новата книга за Мајка Тереза

Папата Фрањо го напиша преговорот на книгата „Да го љубиме нељубениот“ која што на 22 јули 2016 година ја објави италјанскиот весник „Кориере дела Сера“,