Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Со Литургија во Кампот на милосрдие заврши СДМ во Краков

Во недела претпладне, 31 јули 2016 година, Папата ја служеше завршната света Литургија на Светскиот ден на млади. Во Кампот на милосрдие, на периферијата на Краков,

Ватикан

Следниот Светски ден на млади ќе се одржи 2019 година во Панама

На крајот од прекрасното евхаристиско славење во Кампот на милосрдието во Краков, завршен настан од Светскиот ден на млади, папата Фрањо официјално објави дека наредниот

Ватикан

Папата до младите: Заменете го удобниот кауч со чевли

Не дојдовме на светот за да вегетираме, за животот да го поминеме на каучот, туку за да оставиме впечаток и великаните во светот да ги научиме да градат мостови на

Ватикан

Молитвата на Папата против тероризмот

Папата Фрањо на 30 јули 2016 година ја посети црквата Свети Фрањо во Краков за да ги чествува моштите на двајцата полски светци: Жвигњев Стралковски и Михаел Томашек.

Ватикан

Папата ручаше со младите волонтери

Папата Фрањо на 30 јули 2016 година ручаше со неколку млади луѓе кои служат како волонтери во Краков на Светскиот ден на младите. Приватната средба се случи во надбискупската резиденција

Ватикан

Папата во Краков се сретна со своите собраќа

Папата Фрањо на 30 јули 2016 година попладне ги посети Исусовците во Краков. Се работеше за половина час средба надвор од програмата во едноставно и семејно опкружување.

Ватикан

Папата: Суровоста не заврши во Аушвиц

Од прозорецот на надбискуписката резиденција во Краков, папата Фрањо вечерта на 29 јули 2016 година се обрати до собраните млади и потсети дека изминатиот ден бил одбележан со болка.

Ватикан

Папата исповеда 8 млади: Никогаш да не се оддалечиме од Исус

Четвртиот ден од Апостолската посета на Полска папата Фрањо го започна во светилиштето на Божјото милосрдие во Краков. Минувајќи низ Светата врата Светиот Отец

Македонија

Бискупот Стојанов го прими во проштална посета словенскиот  амбасадор Раковец

На 29 јули 2016 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов го прими во проштална посета досегашниот словенски амбасадор

Ватикан

Папата предложи три збора за сопружниците

Вечерта на 28 јули 2016 година папата Фрањо како и претходно од прозорецот на надбискуписката резиденција во Краков ги поздрави младите собрани на плоштадот пред зградата. Се обрати до нововенчаните