Tag "послание"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Мисијата на Црквата е да навестува и да сведочи

Нашата молитва не смее да биде ограничена само на нашите потреби. Молитвата навистина е христијанска ако има универзална димензија.

Ватикан Вести

Сите христијани се повикани да го навестуваат Евангелието

Папата Фрањо во попладневниот говор во недела 15 јули 2018 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан, зборуваше за Евангелието од денешната Литургија, кое се концентрира на мисионерскиот стил, кој

Вера Семејство

Колку ни е убаво посланието на нас жените

Верувам дека раѓањето дете за нас жените е еден од најважните моменти во нашиот живот

Ватикан Вести

Папата: Црквата постои заради навестување на Евангелието

Црквата постои заради навестување на Евангелието, што е нејзино главно и трајно послание

Вера Сведоштва

Свети апостол Јаков Помладиот

Секогаш кога и да славиме празник на било кој апостол, нѐ обзема желба да сознаеме што е можно повеќе за неговиот живот. Но, оваа желба на овој свет може само

Uncategorized Свет

Калдејската Црква: Посланието на свештениците во Ирак

Непосредно со Годината на Милосрдието, која ја прогласи папата Фрањо, Калдејската црква, и покрај длабоката криза која го зафати Ирак, подготвува средба на клерот на кој ќе се разговара

Ватикан

Папата: Неокатекуменскиот пат е Божји дар

Во Ватикан во салата Павле VI претпладне на 18 март Светиот Отец прими во аудиенција околу 10 илјади членови на Неокатекуменскиот пат

Ватикан

Синодата ја истакна брачната неразрешливост

По претставувањето на извештаите од 13 јазични групи, на четвртото генерално собрание на Синодата, епископите имаа слободна расправаза вториот дел од

Ватикан

Папата упати порака до учесниците на конференцијата во Бирминген

Конференцијата е важна можност за да се размисли за програмите на евангелизација и во верниците повторно да се разгори љубовта и радоста што произлегуваат од средбата со Христос,

Ватикан

Исусовиот поглед кон мене

Во проповедта на светата Литургија на 22 мај во капелата на домот Света Марта Светиот Отец осврнувајќи се на разговорот помеѓу Исус и Петар, истакна три Исусови погледи на апостолите.