Tag "Охрид"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Охрид: Прославен празникот Пресвето Тело и Крв Христова

На 16 јуни 2022 година во Католичката црква „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ во Охрид беше прославен празникот на Пресветото Тело и Крв Христова.

Вести Македонија

Обука за дејствување на хуманитарните организации во услови на вонредни ситуации

Од 24 до 26 ноември 2021 година во Пасторалниот центар Охрид се одржа обука за дејствување на хуманитарните организации во услови на вонредни ситуации со посебен акцент на пандемијата со

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ги внесе моштите на света Фаустина во Католичката црква во Охрид

Мошти на света Фаустина Ковалска остануваат во трајна сопственост на Католичката црква во Охрид

Вести Македонија

Најава: Свечен дочек на моштите од Света Фаустина Ковалска во Охрид

Свечениот дочек на моштите на света Фаустина Ковалска ќе биде во недела, на 30 јуни, во 11.00 часот во Католичката црква свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт во Охрид.

Вести Македонија

Мошти од света Фаустина Ковалска пристигнаа во Македонија

На 25 ноември 2018 година во Католичката црква „Свети. Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ во Охрид беа дочекани мошти од големата светица во Католичката црква света Фаустина Ковалска

Вести Македонија

Поклоничко патување на верниците од Секирник за Охрид

На 5 oктомври 2018 година група верници од Секирник заедно со парохот отец Ѓорги Динов се упатија на поклоненичко патување за Охрид преку Битола.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов присуствуваше на прославата 50 годишнина од возобновувањето на Охридската Архиепископија

По повод педесет годишнината од возобновувањето на Охридската архиепископија, Н.В.П. монс. др. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, присуствуваше на свечената академија која се одржа во соборната

Вести Македонија

Младите од Свети Иван Крстител на Веронаучен камп во Охрид

Веронаучна група од парохијата „Свети Иван Крстител“ Струмица придружувани

Вести Македонија

Средба на бискупот Стојанов со г. Тимотеј во Охрид

На 03 мај 2017 година во попладневните часови во Охрид, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро

Вести Македонија

Верниците од Свети Иван Крстител на поклонение во Охрид и Битола

Верниците од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица, предводени од своите свештеници о. Гоце Костов и о. Атанас Сирачев на 11 октомври ги посетија Охрид и Битола. Поклонението започна вечерта