Archive

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Егзорцистот Аморт предупреди: Со Халовин се слави ѓаволот

Благопокојниот о. Габриел Аморт, ватикански егзорцист кој во повеќе прилики јавно зборувал за службата која ја извршува и за духовни опасности кои не опкружуваат,

Ватикан Вести

Папата за „СИР“: Со своите информации осветлувајте ги перифериите

Со своите информативни светла осветлувајте ги сите периферии.

Ватикан Вести

Папата: Да ја живееме радоста Господова

Простете ни ако често не сме ве слушале; ако наместо да ви го отвориме срцето, сме ви ги наполниле ушите.

Ватикан Вести

Папата: Евангелизацијата се живее одејќи со народот

Светиот Отец ги прими во аудиенција учесниците на Генералниот капитул на конгрегацијата Мисионери на свети Карло кој се одржува на тема „Средба и одење. Исус одеше со нив“ и им

Ватикан Вести

Папата: Сега е моментот за молитва и покора за да ја браниме Црквата од големиот тужител

Ние сме први приматели на завршниот документ – е сржта на говорот на папата Фрањо на крајот од работите на XV Генерално собрание на Епископската синода одржана на тема „Младите,

Ватикан Вести

Документарна серија за „Папската болница“

Во недела 28 октомври 2018 година на третата програма на Италијанската радиотелевизија започна прикажувањето на документарната серија за педијатриската болница „Bambino Gesù”.

Вера Духовност

Поучна приказна: Бoг никогаш не греши

Честопати се жалиме за животот и негативните работи кои ни се случуваат…

Вести Македонија

Панахида за о. Јоаким Дудаш

Во недела, на 28 октомври 2018 година, во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала се служеше Света Литургија со панахида за тригодишниот помен на о. Јоаким Дудаш, поранешен

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Првиот плод од Синодата е „синодалниот стил“

Поважно од документите е да се шири заедничката работа помеѓу младите и старите, во слушањето и одлучувањето

Ватикан Вести

Младите до Папата: Со тебе сме и со сите епископи на нашата Црква

На претпоследниот ден од работните сесии на синодата, младите учесници за Папата организираа славење. Освен тоа, се избрани членовите за XV редовен совет кој ќе ја подготвува следната синода.