Tag "Книга"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата против идејата за праведна војна: Вооружениот конфликт е секогаш погрешен одговор

Во новата книга Папата ја коментира војната во Украина, а на „локалните, националните и светските власти“ им порачува: „Барам, во име на Бога, да престане суровото лудило на оваа војна“.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Имав три „ковид“ ситуации во мојот живот – болест, Германија и Кордоба

Ватикан њуз пренесува делови од книгата „Да се вратиме на нашите соништа“, која папата Фрањо ја напиша со новинарот Остин Ајвери, а во книжарниците ќе пристигне во декември. Дел од

Ватикан Вести

Книга на папата Фрањо: „Радувај се Маријо“

Во таа книга папата Фрањо зборува за таинството на Марија толкувајќи го ред по ред молитвата „Радувај се Маријо“, во жив и плоден разговор со теологот и затворски капелан дон

Ватикан Вести

Папата Фрањо напиша предговор на книгата „Да се ослободи слободата“

Папата Фрањо го напиша предговорот во втората книга избрани текстови на Јозеф Рацингер, почесниот папа Бенедикт XVI на тема вера и политика.

Ватикан Вести

Папата Фрањо за жените

Ме вознемирува тоа што дури и најнапредните општества и понатаму се однесуваат со одреден мачистички менталитет

Вести Свет

Нова книга на папата Фрањо: Бог е млад

Две години по објавувањето на книгата „Божјото име е милосрдие“, објавена на повеќе од 100 јазици

Ватикан Вести

Објавена нова книга на Папата: Кога молете говорете Оче наш

Од 23 ноември 2017 година, во Италија е во продажба книгата-интервју на папата Фрањо со наслов „Quando pregate dite Padre nostro – Кога молете, говорете Оче наш.“

Ватикан Вести

Нова книга за животот на папата Иван Павле I

Постапката за беатификација на Иван Павле I напредува, така што наскоро се очекува

Ватикан Вести

Папата напиша предговор за книга посветена на независноста на Латинска Америка

Изгледа Латинска Америка ја живее со вознемиреност и несигурност– напиша папата Фрањо во предговорот на новото издание на книгата „Сеќавање, смелост и надеж. Во светлината на 200 годишнина од независноста

Ватикан Вести

Нова книга на Папата: Црквата во дијалог

Со задоволство ги гледам луѓето во лице и искрено одговарам на нивните прашања – рече папата Фрањо во новата книга која во Италија ќе биде во продажба од четврток 19