Tag "Иван Крстител"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Адвент е време одново да научиме кој е нашиот Господ

„Обратна“ перспектива: Евангелието за неделната Литургија ни го претставува Исуса во Кого е сета милост. Во своето неделно обраќање оваа недела, папата Фрањо зборуваше за збунетоста на Иван Крстител и

Ватикан Вести

Ангел Господов: Адвент е благодатно време да се отстрани маската на лицемерието

Во своето обраќање пред молитвата Ангел Господов на плоштадот Свети Петар, папата Фрањо ги охрабри верниците да ја разберат „тајната“ на Иван Крстител, наизглед груб и строг човек. Тој е

Вести

Папата: Да се восхитуваме на Бог, Кој избра да биде на страната на нас грешниците

Како Иван Крстител да дозволиме да нè обземе восхит пред „невидената новост“ на Бог Кој во Исус е солидарен со нас и го спасува светот, земајќи ги на себе нашите

Вера Сведоштва

Свети Иван Крстител

Свети Иван Крстител, „гласот во пустината“ кој го најави доаѓањето на Јагнето Божјо.

Ватикан Вести

Папата: Не плаши се да ја кажеш вистината за својот живот

Не плаши се да ја кажеш вистината за својот живот, не плаши се да станеш свесен за своите гревови

Вести Македонија

Заветен ден: На поклонение верниците од Струмица и Нова Маала

Во недела 5 февруари 2017 година во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, се служеше света Миса

Ватикан Вести Проповеди

Папата: Пастирите треба да ја навестуваат вистината

Нека пастирите ја кажат вистината и нека ги прифаќаат луѓето со она што можат да го дадат; тоа е првиот чекор, на другото ќе мисли Господ – тоа накратко е

Македонија

Верници од Струмица, Нова Маала и Чанаклија се поклонија пред моштите на Мајка Тереза

Во петок, 5 февруари 2015, година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, родната парохија на блажена Мајка Тереза, со свечена евхаристија е прославен

Македонија

Струмица дел од молитвената акција „Милион деца молат Бројаница“

Децата од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во недела 18 октомври 2015 година пред светата Литургија молеа света Бројаница и на тој начин се приклучија

Македонија

Средба на стопанствениците од Струмичкиот регион

Во парохиската сала на парохијата Свети Иван Крстител во Струмица на 7 јули 2015 година се одржа средба на свештениците од Апсотолскиот егзархат во Македонија со стопанственици од регионот.На оваа