Tag "енциклика"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Новата енциклика на папата Фрањо носи наслов „Laudate Deum“

„Laudate Deum“, односно „Фалете Го Господа“ – е насловот новата енциклика на папата Фрањо, која ќе ја објави на 4 октомври 2023 година.

Ватикан Вести

Отворена интернет страница посветена на енцикликата „Fratelli tutti“

Ватиканската дикастерија за промовирање на целосен човечки развој отвори посебна интернет страница посветена на енцикликата на папата Фрањо „Fratelli tutti“, објави Канцеларијата за печат при Светиот Престол.

Вести Македонија

Во разговор за Ватикан њуз епископот Стојанов зборува за енцикликата „Сите сме браќа“

Во разговор за Ватикан њуз Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх се осврнува на енцикликата на папата Фрањо „Сите сме браќа“ (Fratelli tutti), која

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Братството и грижата за создаденото се единствениот пат за развој и мир

После молитвата Ангел Господов на 4 октомври 2020 година, Папата зборуваше за новата енциклика „Fratelli tutti“ (Сите сме браќа), која ја потпиша на 3 октомври во Асизи.

Ватикан Вести

Папата ја потпиша неговата трета енциклика „Сите сме браќа“ (Fratelli tutti)

Светиот Отец папата Фрањо во сабота 3 октомври 2020 година во италијанскиот град Асизи, родниот град на свети Фрањо од Асизи, после светата Литургија ја потпиша својата нова, трета енциклика

Ватикан Вести

Папата ќе ја потпише новата енциклика во Асизи

Папата Фрањо во сабота 3 октомври 2020 година ќе го посети Асизи, каде ќе ја потпише новата енциклика со наслов „Сите сме браќа“, која зборува за братството и социјалното пријателство.

Ватикан Вести

Папата ќе објави нова енциклика со наслов „Сите сме браќа“

Папата Фрањо во сабота 3 октомври 2020 година ќе го посети италијанскиот град Асизи, каде ќе ја потпише својата нова енциклика со наслов „Сите сме браќа“, во која пишува за

Ватикан Вести

Пред 50 години е објавена енцикликата ‘Humanae vitae’

По повод 50. годишниот јубилеј на енцикликата „Humanae vitae“ се присетуваме на зборовите кои папата Павле VI.

Ватикан Вести

55 години од енцикликата „Pacem in terris – Мир на земјата“

На 11 април се навршија 55 години од објавувањето на енцикликата на папата Иван XXIII за мирот “Pacem in terris – Мир на земјата”. Ова е осма енциклика на “Добриот

Ватикан

Млади ја понесоа енцикликата „Laudato si“ на Северниот пол

Папа Фрањо испрати писмо на група млади Аргентинци во мисија на Северниот пол. Младите со себе носат примерок од енцикликата „Laudato si“,